2-4 Nëntor 2023

0  komente

Diplomomi 2019 (Buletini )

ISTL kishte ceremoninë e tyre të diplomimit më 25 tetor 2019. Ishte një moment i shkëlqyeshëm për ISTL të shihte që edhe 8 studentë të tjerë kishin përfunduar me sukses studimet dhe ishin diplomuar. Ata studentë u mbushën me gëzim dhe mirënjohje për Zotin dhe stafin e ISTL-së për udhëzimin e tyre në këtë udhëtim të rëndësishëm në jetën e tyre. Me anë të kësaj urojmë Gjergji Kollumbi, Albana Kollumbi, Destemona Jani, Emi Levendi, Eduard Kovaci, Edi Morava, Genci Hyseni dhe Mimoza Shabanaj.

Ceremonia e diplomimit ishte një festë e dërgimit të udhëheqësve shërbëtorë në të gjithë Shqipërinë për të përhapur Fjalën e Zotit dhe për të ndërtuar kisha. Kur takova për herë të parë Hervin Fushekati, gati katër vjet më parë, ndjeva dorën e Zotit në ministrinë e ISTL dhe mendova se kjo është një ministri që unë dua ta mbështes. Pak e dija atëherë se si Ati ynë do të më bënte të përfshihesha në këtë mënyrë. Babai im ishte një pastor dhe mësues i Shkollës së Biblës ndërsa nëna ime rrinte në shtëpi për të parë dy vëllezërit e mi dhe mua, kështu që nga fillimi i jetës sime më mësuan historitë në Bibël. Në një moshë shumë të hershme gjithashtu mësova se si funksionojnë kishat, veçanërisht dëshira për t’u treguar njerëzve të humbur për Jezu Krishtin. Unë isha shumë i ri kur i dhashë jetën time për herë të parë Jezuit dhe u pagëzova kur isha 15 vjeç. Nga perspektiva e karrierës, unë fillova të punoja si mësues dhe kalova rreth 25 vjet në arsim duke qenë mësues në klasë, drejtor ndërtese, universitet dhe profesor kolegji i arsimit, dhe një analist i politikave në qeveri. Pastaj u bëra pastor ekzekutiv në një kishë lokale në Kanada, pas së cilës punova për një prodhues të një produkti të ndryshimit të tokës. Gjatë jetës sime kam shërbyer në Borde të ndryshme: kisha jonë, një kolegj dhe seminar i Biblës, një ministri e shpërndarjes së letërsisë së krishterë dhe komiteti ekzekutiv i rrethit të emërtimit.

Përmes miqësive personale me udhëheqësit e Equip Leadership Canada (ELC) kam dëgjuar për ISTL në Shqipëri, kështu që pranova një ftesë për të shoqëruar disa nga ELC në Shqipëri për t’u takuar me ekipin e ISTL. Unë dhe Hervin patëm disa biseda të mrekullueshme, kështu që kur erdhi ftesa për t’u bashkuar me Bordin e ri të Drejtorëve, unë u luta për këtë dhe shpejt e gjeta veten pjesë të këtij Bordi. Në të gjitha këto role të bordit vullnetar fokusi im ka qenë në mënyrat se si mund të jemi më efektivë për Të.

Jim Thiessen

Kryetar i Bordit te ISTL


Tags


You may also like

Shtimi i Studentëve (Buletini)

Shtimi i Studentëve (Buletini)
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}